Hotelbrokers.nl news

Huurwaarde in % van de omzet

Het is in “horecaland” vrij gebruikelijk om de huurprijs te toetsen aan de omzet. Deze methode wordt de bedrijfseconomische huurwaarde genoemd (of draaghuur). Ik wordt vaak gebeld door collega (bedrijfs- of woning)makelaars die mij vragen wat een norm/normaal percentage is voor een horecabedrijf. Dat is natuurlijk niet zomaar te zeggen en verschilt enorm per bedrijf en zelfs voor dezelfde bedrijven kan het nog verschillen.

Zakelijke evenementen en congressen in Nederland

Link naar de ABN Amro insight over de stand van de zakelijke evenementen en congressen in Nederland: https://www.abnamro.nl/nl/zakelijk/insights/sectoren-en-trends/leisure/daling-internationale-congressen-bedreigt-kenniseconomie.html 

De hotelringen van Amsterdam

Als je vanaf CS Amsterdam kleine cirkels trekt en die “uit laat golven” naar de ring A10 en zelfs naar de A9 (Schiphol en Hoofddorp uitgesloten) dan kun je stellen dat ieder hotel binnen de eerste kring de hoogste bezettingsgraad heeft, soms wel tot 98%!, gemiddeld 95% bij een ook nog redelijke ARR (boven € 150,=); twee sterren tot drie sterren, bij hogere sterren wordt de ARR ook hoger. Ieder kringetje verder daalt de bezetting 2-3% en soms daalt de ARR ook, tot de ring A10 waar er hotels zijn met 80-85% bezetting en ARR’s van €  100-120,=. De ringen beginnen met 100-200 meter en worden snel kilometer(s)

Eerste klimaatneutrale hotel

Eerste klimaatneutrale hotel ter wereld komt in Amsterdam Het moet het eerste hotel ter wereld worden wat (bijna) geen energie van buitenaf nodig heeft maar alles zelf produceert. Op IJburg ontwikkelt Dutch Green Company samen met wetenschappers hotel Breeze, dat in 2017 open moet. De naam Breeze verwijst naar de belangrijkste eigen energiebron voor het 155-kamers tellende hotel: wind. Niet alleen zorgen windmolens (en zonnepanelen) op het dak voor energie, de constructie van het hotel wordt zo dat wind van boven in het gebouw blaast.

Ingeschreven in NVRT per 1-1-2016

Per 1 januari 2016 in NRVT Per 1 januari sta ik ingeschreven in het nieuwe register voor taxateurs: het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs  te Rotterdam (NRVT) in de kamer bedrijfsmatig vastgoed- Groot Zakelijk Vastgoed onder nummer RT581943946. Hierdoor worden mijn taxaties door alle Algemene banken geaccepteerd. Wilt u een taxatie aanvragen? Volg deze link:  http://www.ahom.nl/aanvragen-taxatie

Nu ook Yachtclub in Amsterdam

In navolging van roemruchte internationale yacht clubs zoals de New York Yacht Club, de Sint Petersburg Yacht Club en de Thames Yacht Club is er nu ook: de Amsterdam Yacht Club. Gevestigd aan het IJ in Amsterdam, de stad met misschien wel de meest maritieme historie van Nederland. De vereniging wil het wedstrijdzeilen op zee gaan stimuleren, de jeugd erbij betrekken en talenten ondersteunen. De Amsterdam Yacht Club moet een bruisende ontmoetingsplek worden voor alle watersport- en bootliefhebbers.