Nu ook Yachtclub in Amsterdam

In navolging van roemruchte internationale yacht clubs zoals de New York Yacht Club, de Sint Petersburg Yacht Club en de Thames Yacht Club is er nu ook: de Amsterdam Yacht Club. Gevestigd aan het IJ in Amsterdam, de stad met misschien wel de meest maritieme historie van Nederland. De vereniging wil het wedstrijdzeilen op zee gaan stimuleren, de jeugd erbij betrekken en talenten ondersteunen. De Amsterdam Yacht Club moet een bruisende ontmoetingsplek worden voor alle watersport- en bootliefhebbers.

De sociëteit van de Amsterdam Yacht Club is gevestigd in het 5-sterren Grand Hotel Amrâth aan de Prins Hendrikkade, in het centrum van Amsterdam. Dit statige pand stond vroeger bekend als het “Scheepvaarthuys” en is, gelegen aan de oevers van het IJ, dé ideale plek voor een gezellige, maritieme sociëteit. 

De sociëteit is gevestigd in het souterrain met eigen entree en zal voor leden van de club hun tweede voordeur worden. In de ruimte vindt men een leestafel, een rustige zithoek voor afspraken en een bar. Uiteraard zullen er tijdens de Volvo Ocean Race beelden en informatie worden getoond over de voortgang van Team Brunel – het eerste jacht dat de club vertegenwoordigt.